|  Login
Du er her  image  Mine bøger    Spejlsøstre
12. august 2022

Spejlsøstre

Marie stod i haven med sin hvide sommerkjole klistret mod kroppen og håret mod ansigtet. Hun stirrede på sommerhuset.Selv på afstand kunne jeg se at hendes blik var stift. Tomt. Dødt.
Hendes navn susede igennem mig, og jeg måtte gribe fat om vindueskarmen.
Du er kommet tilbage! Du er virkelig kommet tilbage!

Lucas sørger over at have mistet sin kæreste, Marie. Men hendes tvillingesøster er overbevist om at Marie hjemsøger familiens sommerhus, og sammen med Lucas tager hun tilbage for at finde ud af hvad der sker.
Lucas tror ikke på spøgelser, men langsomt begynder han at ændre holdning …

 

Bag om bogen
Ideer kommer ikke altid af sig selv. Til tider kan man faktisk fremprovokere dem ved at sige til sig selv: ”Jeg vil skrive en roman om …”

I Spejlsøstres tilfælde kunne jeg godt tænke mig at prøve at skrive en mere letlæst roman for unge. Så var det bare, hvad historien skulle være.

Jeg kan ikke huske, hvordan jeg endte med at det skulle være en spøgelseshistorie. Det var nok en blanding af, at jeg godt kan lide spøgelseshistorier og det var et stykke tid siden jeg havde skrevet en i stil med ”Kristines hjerte” frem for en som ”For foden af trappen”.

At det meste af handlingen skulle foregå i et sommerhusområde kom sig af, at jeg derefter tænkte på location. Ofte hjemsøger spøgelser jo steder, og det er sjældent en dårlig ide, hvis man kan isolere sine personer. Så hvor skulle jeg have personerne hen? Tænke, tænke … og så begyndte historien at udvikle sig med denne dreng, der har mistet sin kæreste ved en ulykke og hendes søster, som er sikker på, at hun går igen.

Romanen endte på omkring 40 wordsider, men den fungerede ikke rigtigt, og personerne virkede for overfladiske. Jeg omskrev den derfor, og jeg tilføjede afsnit og gjorde de eksisterende mere fyldige. Romanen blev fordoblet i størrelse på denne måde, men er stadig en dejlig lille størrelse, der er overkommelig.

Ekstra
Romanen hed oprindeligt ”Tvillingen i spejlet”
Hovedpersonen hed oprindelig Ronny
Lektørudtalelsen

Spejlsøstre